Splošni Pogoji Poslovanja

1. Splošno

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in ostalo veljavno slovensko zakonodajo

S spletno trgovino https://swissenergy.si/ upravlja podjetje MM SURGICAL družba za trgovino in zastopanje d.o.o., Identifikacijska številka za DDV: SI 37428438, Matična številka: 1213610000, Naslov: Ulica ob hrastih 24 – 1291 Škofljica, z dnem 12.6.20019 vpisano v evidenco Registriranih obratov nosilcev živilske dejavnosti pod številko U33200-2/2019/3 (v nadaljevanju prodajalec). Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti kupca in prodajalca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem oz. upravljalcem spletne trgovine. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik / kupec je ob oddaji naročila opozorjen na Splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila se z njimi zavezuje. Prodajalec lahko Splošne pogoje poslovanja spletne trgovine spremeni kadarkoli in brez predhodne najave. Spremenjeni pogoji poslovanja veljajo od dneva objave na strani spletne trgovine ter za naročila, ki se izvedejo po njihovi objavi.

2. Opredelitev pojmov v spletni trgovini

V  Splošnih pogojih poslovanja spletne trgovine uporabljamo naslednje pojme:

 • Kupec v spletni trgovini je uporabnik, ki opravi nakup na spletni strani https://swissenergy.si/
 • Naročilo ali nakup so vsi izdelki, ki jih je kupec naročil v spletni trgovini.

3. Registracija uporabnika

Za uspešen nakup ni potrebna registracija uporabnika. Spletni kupec samo vnese podatke za dostavo in račun.

4. Podatki o dostavi

Naročene izdelke, ki so na zalogi, vam bomo poslali praviloma v 1 do 5 delovnih dneh od dneva nakupa. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, se rok dobave podaljša. Prodajalec o tem predhodno obvesti kupca z elektronskim sporočilom.

Poštnina za dostavo po Sloveniji je BREZPLAČNA za nakupe nad 35,00 EUR, za nakupe nižje od 35,00 EUR vam zaračunamo 3,5 EUR za stroške poštnine.

Naročene produkte dostavlja dostavna služba GLS na naslov, ki ga navedete ob naročilu. Kurir vas bo na dan dostave poklical na mobilno številko in se z vami dogovoril za predviden čas dostave.

V primeru neuspešnega poskusa dostave, dobite obvestilo o prispeli pošiljki.

Izdelke lahko tudi osebno prevzamete na našem naslovu: MM Surgical d.o.o., Ulica ob hrastih 24, 1291 Škofljica, po predhodnem dogovoru na telefonski številki +386 1 236 21 56.

Dostava izven Slovenije se obračuna dodatno glede na težo in kraj dostave.

5. Postopek nakupa in plačilo

 1. Kupec izbere želeni izdelek in klikne na gumb »V košarico«. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden.
 2. Če izbrani izdelek kupcu ne ustreza, ga iz košarice lahko odstrani s klikom na ikono »smetnjak / koš«.
 3. Če želi kupec z nakupom nadaljevati (kupiti želi še druge izdelke), klikne na »Nadaljuj z nakupom«.
 4. Ko kupec izbere vse želene izdelke, klikne na gumb “ Na Zaključek Nakupa”, kjer kupec vpiše podatke za dostavo in račun ter naprej izbere plačilno metodo ter opravi plačilo po eni izmed ponujenih možnosti. To so:
  • Po povzetju – naročene izdelke vam v roku 2-5 delovnih dni pošljemo preko kurirja na naslov, ki ste ga navedli v naročilu. Točno kupnino poravnate ob prevzemu pošiljke z gotovino ali s kreditno / debetno kartico.
  • PayPal
  • Plačilne kartice
  • SEPA direktna obremenitev TRR
 5. Ko kupec potrdi naročilo s klikom na gumb ”Oddaj naročilo”, sprememba naročila prek spletne strani več ni možna.

6. Naročilo v obdelavi

 • Po oddaji naročila kupec prejme e-obvestilo, da je njegovo naročilo sprejeto in v obdelavi.
  • Za kakršnekoli spremembe ali vprašanja v zvezi z naročilom smo vam na voljo na telefonski številki +386 1 236 21 56 ali na  info@swissenergy.si od ponedeljka do četrtka med 8. in 16.00 uro in v petek med 8. in 13. uro.

7. Možnost spremembe naročila ali odstop od naročila

Možnost spremembe naročila ali odstopa od njega je možno v roku ene ure od takrat, ko ste prejeli potrditveno e-pošto, kasneje obstaja možnost, da smo mi naročilo že realizirali in ga poslali na naveden naslov. Ko je enkrat pogodba o nakupu sklenjena, je ta shranjena na sedežu prodajalca, kjer je dostopna vsak delovni dan od ponedeljka do četrtka med 8. in 16.00 uro in v petek med 8. in 13. uro.

Naročilo lahko spremenite ali od njega odstopite v roku 1 ure od prejetega potrdila o naročilu in sicer tako, da pošljete elektronsko sporočilo na naslov  info@swissenergy.si z navedbo številke naročila in željenimi spremembami.

8. Izdaja računa

Kupec natisnjen račun prejme skupaj z naročenimi izdelki ob osebnem prevzemu ali v dostavljeni pošiljki. [MP1] [GP2] [MF3] Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov prodajalec ne upošteva. Kupec je dolžan račun shraniti, saj lahko kasneje služi kot garancijski list. Račun ustreza vsem, z zakonom določenim zahtevam in je vsebinsko v skladu z 81. do 84. členom Zakona o davku na dodano vrednost – ZDDV-1.

9. Bistvene lastnosti blaga

Cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave, veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila na spletni strani https://swissenergy.si/. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve naročila.

V primeru spremembe roka dobave, vas bomo o tem pravočasno obvestili.

O vseh podatkih vašega spletnega naročila, boste po dokončni potrditvi naročila, obveščeni na vaš e-naslov, ki ste ga navedli pri vnosu vaših podatkov.

Če obvestila ne prejmete, je prišlo do napake ali pa obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takem primeru nas kontaktirajte na e-naslov: info@swissenergy.si

Naročila, oddana po 15. uri od ponedeljka do četrtka oziroma po 12.uri v petek, bomo obdelali naslednji delovni dan, zato rok dostave začne veljati z naslednjim dnem.

10. Akcije in popusti

Popusti, akcije, ugodnosti, promocijske kode ipd. se med seboj ne seštevajo.

11. Vračilo in reklamacija blaga

Naročilo lahko prekličete preko elektronske pošte  info@swissenergy.si v roku ene ure od oddaje naročila. Vsi kasnejši preklici niso možni.

Kupec lahko vrne kupljeno blago v petnajstih (15) dneh po prejemu naročila brez kakršnekoli odškodnine. Izjema so primeri, skladni s 43. č členom Zakona o varstvu potrošnikov. In sicer Odstop od pogodbe ni mogoč pri pogodbah, katerih predmet so:

 • kozmetični proizvodi, kjer je embalaža odprta, poškodovana in/ali odstranjena originalna ovojnina s strani kupca;
 • prehranski izdelki in prehranska dopolnila pri katerih je bila plastična embalaža že poškodovana ali varnostni pečat že odprt ali poškodovan s strani kupca;
 • pokvarljivi izdelki ali izdelki, ki jim je že potekel rok uporabe.

V primerih izdelkov Swiss Energy se poleg zgoraj opisanih primerov, izjeme nanašajo tudi na blago:

 • ki ima označen temperaturni režim shranjevanja ali pri katerem lahko temperatura povzroči razslojevanje sestavin dvofaznega sistema

V primerih napake s strani prodajalca ali dostave napačnih izdelkov zgoraj omenjene izjeme ne veljajo.

Kupec je dolžan poravnati stroške, ki nastanejo pri vračanju blaga (stroški poštnine). V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov: MM Surgical, Ulica ob hrastih 24, 1291 Škofljica ali e-naslov:  info@swissenergy.si v roku 15 dni od prejema blaga.

Ob vračilu mora biti priložen originalen račun in transakcijski račun pošiljatelja (številka in enota banke) za morebitno vračilo kupnine. Če vrnjeno blago ustreza pogojem vračila, bo prodajalec vrnil celotno kupnino najkasneje v petnajstih (15) dneh od prejema vrnjenega blaga. Če je vračilo blaga posledica napake dobavitelja (npr. poslano napačno blago), se kupcu povrne tudi stroške vračanja blaga (stroške poštnine).

12. Varovanje podatkov

Vsa evidenca naročil, račun kot sklenjena pogodba se nahaja na sedežu podjetja, MM Surgical d.o.o.,  Ulica ob hrastih 24, 1291 Škofljica.

Vsi podatki o uporabnikih, pridobljeni preko spletnega mesta  https://swissenergy.si/ bodo uporabljeni izključno za potrebe poslovanja. Vaši osebni podatki, ki jih vnesete ob nakupu, ne bodo posredovani tretjim osebam.

13. Obveza odgovornosti

Prodajalec se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu v nekaterih primerih to ni mogoče, zato si prodajalec pridružuje pravico do napak. V takem primeru bo  kupca obvestil o spremembah v najkrajšem možnem času in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Prodajalec pregleda mnenja, ki jih napišejo obiskovalci in odstrani vsa tista, ki bi imela žaljivo vsebino ali očitno napačne informacije. Kljub temu prodajalec ne nosi odgovornosti za informacije v mnenjih. Fotografije produktov na spletni strani prodajalca so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

14. Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po svojih močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s prodajalcem lahko poveže preko telefonske številke +3861 236 21 56  ali po elektronski pošti na info@swissenergy.si. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova  info@swissenergy.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prodajalec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Prodajalec ne priznava nobenega izvajalca za izvensodno reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora (skladno z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov). Kot ponudnik spletne trgovine na območju republike Slovenije objavljamo elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

15. Zasebnost in varstvo osebnih

podatkov

MM Surgical d.o.o., se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. MM Surgical d.o.o. hrani naslednje podatke kupcev v spletni trgovini: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum nakupa in arhiv komunikacije s podjetjem MM Surgical d.o.o. ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri nakupu v spletni trgovini. MM Surgical d.o.o. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-poštnega naslova in ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

16. Obdelava in hramba podatkov

S podano privolitvijo uporabnik dovoljuje podjetju MM Surgical d.o.o., da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov, obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe izdelkov, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva podjetja MM Surgical d.o.o. ter povezanih poslovnih subjektov.

Navedene podatke lahko podjetje MM Surgical d.o.o. in pogodbeni obdelovalec, obdelujeta za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja svojih podatkov v bazi podatkov.

17. Pravno obvestilo

Spletna trgovina https://swissenergy.si/ in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

18. Osebna izkaznica

MM SURGICAL družba za trgovino in zastopanje d.o.o.

Identifikacijska številka za DDV: SI 37428438
Matična številka: 1213610000
Naslov: Ulica ob hrastih 24 – 1291 Škofljica
Telefon: +386 1 236 21 56

E-naslov: info@swissenergy.si

www: swissenergy.si/


Zadnja dopolnitev splošnih pogojev: 14.7.2021

Uspešno dodano v košarico!

Poglej košarico
NE SPREGLEJ!
Prijavi se na novičke
Prejmi zadnje akcije in novosti, med katerimi se bo skrival tudi kakšen poseben popust.
Prijavi se
Odjaviš se lahko kadarkoli. Tvoj email obdržimo izključno zase!
close-link
X